Коластрата – източник на здраве!

Коластрата е не просто хранителна добавка, коластрата е източник на здраве!

Навярно сте чували да казват, че родилката носи в себе си елексирът на безсмъртието. Това не са просто бабини девитини, тайната е в коластрата, която се отделя от млечните жлези. Коластра е първият и най-добър помощник за изграждането на човешкия имунитет. Но знаем ли какво точно представлява тя и колко необходима е всъщност? На тези въпроси ще се опитаме да отговорим в следващите редове.

Какво точно представлява коластра?

Коластра е течност – форма на млякото, която се отделя от млечните жлези на женските бозайници веднага след раждане. Коластрата е първата храна на новородения индивид, затова е и от изключителна важност за него, тъй като в първите си дни след раждането той е най-уязвим. В коластрата се съдържат 37 имуностимулатори, както и 8 растежни фактора. Тези вещества спомагат за естественото развитие на новородения индивид, както и за укрепването на имунната му система. Образуването й е много по-сложно от това на обикновенното мляко. Интересен е фактът, че съставките, които съдържа не се срещат никъде другаде в природата в такива големи концентрации.

Важно е да се отбележи, че „нежният пол” на човешката раса, като представител на групата на бозайниците, също отделя коластра от млечните жлези при раждане. Тя обаче може да съдържа от 10 до 21 пъти по-малко растежни фактори, което я прави много по-слаба като действие от животинската. Това е напълно разбираемо като се има предвид хода на еволюцията. С напредването на технологиите, привидно по-добрия начин на живот, както и редица други фактори, естествените защитни механизми на човешкото тяло постепенно отслабват, но това е един друг казус, на който ще обърнем внимание друг път.

 

Дневната доза коластра е най – достъпният широкоспектърен продукт за поддържане и укрепване на имунитета на хора от всяка възраст и състояние Коластрата се оказва най – добрата хранителна добавка за майката и детето по време на бременността и до първата година на детето. Тя може да се поставя в биберона или да се поръсва върху храната.

Коластрата на Долеран Фарма не е просто хранителна добавка, тя е Вашият верен помощник и най-добър приятел на имунната Ви система.

 

Leave a reply