Гъбите Рейши – действието им върху раковите клетки!

Тази статия е заимствала цитати от западна медия описана по-долу като източник на информацията. Тя има чисто образователна цел и няма намерение да заменя професионалната помощ на специалисти в здравеопазването. Моля при здравословни проблеми консултирайте се с лекар специалист.

Гъбата Рейши е ползвана от източните народи, от повече от четири хилядолетия. В Китай и Япония е била намирана в естествена среда, макар и изключително рядко. Но през 20 век, след многогодишни опити е започнало култивирането и.

Полезното действие на гъбата Рейши върху човешкия организъм е изследвано от японски и американски учени. Съдържа микроелементи (особено високи нива на германий), органични киселини, полизахариди, кумарини, витамини, фитонциди. Рейши съдържа и знаменитите бета-глюкани, на които както се твърди, че дължи противораковият си ефект.

Рейши

Шест (6) начина по които гъбите Рейши набелязват и убиват раковите клетки.

Много хора се разболяват от рак, когато тяхната имунна система отслабне. С отслабването на имунната система ставаме уязвими и към потенциално дебнещите ни патогени като бактерии и вируси, които могат да улеснят превръщането на здравите клетки на ракови.

Но ние не трябва да се изненадваме с милионите смъртни случаи, свързани с рак или понижен имунитет – особено като се има предвид загубата на минерали в нашето земеделие в почвата, в допълнение и с голямото изобилие на захар в храната, изкуствените съставки в нея, твърде многото тежко-преработени храни, плюс разпространението на ГМО.

Условно обучени доставчиците на здравни услуги знаят много малко или нищо за храненето, билките и гъбите.

Така например, според световно-известният миколог Пол Стаметс “от 140,000 вида гъби, образуващи гъбички, науката е запознат с едва 10 процента.” Какъв срам – когато се разберем, че гъбите са едни от най-мощните природни лекарства на планетата.

За щастие, има много учени, които търсят най-здравословните ползи в рамките на растителното царство, особено по отношение на гъбата Рейши. Известна със своите положителни действия, като имунно изграждане и анти-стареене, най-новите изследвания подчертават възстановяване на антитела, мулти-механистични силата, която прави Рейши супер силен боец срещу рака.

Как точно Рейши набелязва и убива раковите клетки?

  1. Рейши подпомага имунната система за предотвратяване на вторични инфекции. Като че ракът не е предизвикателство да започнем с това, но вторични атаки върху имунната система от патогенни влияния на околната среда, като например вируси и бактерии, правят имунната система особено уязвима, при това вече изпитващо онкологични проблеми тяло.
  2. Рейши помага на пациентите с рак на гърдата. Възпалителния рак на гърдата (IBC) е най-широко разпространеният рак от този тип. Нови открития потвърждават, че Рейши е подходяща (IBC) терапевтична, поради способността и да инхибира селективно клетките на рака.

Вестниците “Journal of Nutrition” и “Cancer” публикували резултати от изследования, които показали, че гъба Рейши постоянно потиска клетъчната инвазия и разрушаването на клетъчните микросфери, изложени на инвазивния характер на раковите клетки.

  1. Рейши има многостранни имуномодулаторни ефекти. Проучванията подчертават как Рейши може да идентифицира потенциални патогенни нашественици, като увеличавате естествената клетъчна активност. Тъй като е с терапевтично действие, Рейши могат да разрушат фибриногенния външен слой, който защитава раковите клетки и така те са по-податливи на клетъчна смърт.
  2. Поддържане на здравите клетки непокътнати се демонстрира като действие от Рейши. В изследване се наблюдава въздействието му върху раковите клетки на яйчниците и клетъчно-медиираните отговори, Рейши инхибира образуването на клетъчна колония и клетъчна миграция демонстрирайки способността си да защити здравите клетки. Изследването също подчертава как Рейши действа за подпомагане при инхибиране растежа на туморни клетки.
  3. Рейши регулира програмираната клетъчна смърт. Посочено като апоптоза, екстрактът на Рейши има способността да спре раковите клетки в техните следи. В крайна сметка всички здрави клетки умират, но някои ракови клетки не претърпяват апоптоза и се разделят безкрайно да причинят вътрешен хаос. Рейши посредничи успешно този процес.
  4. Рейши побеждава рака по своя си начин (клетъчно изстискване). Раковите клетки, чрез протеиноразграждащия ензим, матричната металопротеиназа стимулират пътя си в здравите клетки и унищожават околните тъкани. Те също така могат да влязат в кръвообращението, за да метастазират. Рейши е доказано, че блокира ензима и предотвратява проникването на рак там, където не принадлежи.

Не забравяйте, че не всички Рейши добавки са създадени равни. За достигане до предимствата на гъбата, които са получени при изследванията е важно да се използват стандартизирани Рейши екстракти, съдържащи анализирани нива на „Ganoderma Lucidum“, активното терапевтично средство.“ край на цитата!

Бележка на редактора:

Долерам Фарма предлага в своята хранителна добавка „Декансерин“ 30 капсули, висококачествени екстракти от Гъба Рейши, Артемизинин, Гравиола и Карамфил. Качествените извлечения на тези съставки допринася за подпомагането на здрава имунна функция. Всички съставки са произведени в сертифицирана лаборатория при спазване на всички необходими изисквания по HACCP.

 

Източници:
http://NaturalHealth365.com
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3752246
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3201987
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3339609
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21399867

Leave a reply