Витамин В17 се съдържа в костилките на горчивия бадем, кайсиите, прасковите, вишните, сливите и др.

Своята книга “Свят без рак” американският писател евреин Едуард Грифин посвещава на историята на едно откритие, чийто главен герой е витамин В17 – лаетрил,или амигдалин, веществото, което бързо унищожава раковите клетки. Авторът дава научни обяснения на лечението на рака с виамин В17 .

Амигдалинът се съдържа в семената на горчивия бадем, в костилките на кайсиите, прасковите, сливите и др. растения.

Веществото, което убива рака, е открито в плодовите костилки, най-вече в кайсиевите

Кайсиевите костилки (семена) още преди 35 години бяха обявени за лекарство срещу всички видове рак. Учените заявиха, че ако това вещество се употребява всеки ден, човек никога няма да заболее от рак.

Витамин В17 е открит още в семената на ябълките, гроздето, в някои бобови култури и билки, в горчивия бадем. Твърдата обвивка на кайсиевата костилка защитава един от най-забележителните хранителни продукти на земята.

Според д-р Ернст Т. Кребс-младши – биохимик от Сан Франциско, ракът подобно на скорбута (авитаминозата) и пелаграта (кожна болест) не се предизвиква от тайнствена бактерия, вирус или токсин, а е болест на витаминния дефицит, предизвикан от недостига на ценни хранителни компоненти в менюто на днешния човек. Кребс-младши определил този компонент като част от семейството на нитрилоцидите, които се срещат в повече от 1200 растения.

Най-много това вещество се съдържа в семената на растенията от семейство Prunus Rosacea (горчив бадем, кайсия, вишна, праскова и слива), съдържа се още в царевицата, соргото, просото, лененото семе, ябълковите семки и в много хранителни продукти, които днешният човек не употребява. Доказателствата на доктор Кребс впечатляват.

Преди няколко века хората употребявали богатия на витамин В17 просен хляб, но сега всички предпочитаме белия хляб, който не го съдържа.

Някога нашите баби добавяли в ястията сливи, стафиди, зелено грозде, ябълки, кайсии и др.; за зимата ги счуквали на прах.

Изследвания показали, че племето Ханза в Хималаите никога не е боледувало от рак, докато храната му съдържала просо и кайсии. Щом хората му се сблъскали със западната цивилизация, започнали да боледуват от рак.

Още през 50-те години Кребс доказал, че витамин В17 е безвреден за хората. Той проверил витамина върху животни и след това го инжектирал на себе си. Докторът е жив и здрав и сега. Витаминът съдържа една част цианид, една част – бензолдехид и две части глюкоза. За да стане цианидът опасен, първо трябва да се “отвори” молекулата и цианидът да бъде освободен, но това може да стане с помощта на един ензим, който се нарича бета-глюкозид; той присъства в организма в минимални количества, но почти 100 пъти повече се съдържа в раковите тумори. Следователно цианидът се освобождава само в раковите участъци и унищожава раковите клетки; бензолдехидът също се освобождава в същото време. Той е смъртоносна отрова по свойства и в съчетание с цианида става сто пъти по-силен. От това съчетание на двете вещества раковите клетки загиват.




Leave a reply