Витамин В17 цианиден компонент уврежда и унищожава раковите клетки

Смята се, че съдържащия се във витамин В17 цианиден компонент уврежда и унищожава раковите клетки. Много специалисти смятат, че този витамин е ключът в борбата с коварната болест. Редица изследвания потвърждават факта, че витамин В17 е изключително ефективен при ракови образувания.

Пречистената форма на витамин В17, известна като лаетрил се прилага под формата на инжекции или орално за лечение. За момента това вещество е забранено за употреба в САЩ, заради необходимостта от допълнителни изследвания, които да потвърдят неговата ефикасност.

Доказан факт обаче е, че при народите, които се хранят с храни, богати на витамин В17, ракът е почти непознато заболяване.

Пример за това са жителите на долината Хунза, намираща се на границата между Пакистан и Индия, за които кайсията и нейните костилки са неизменна част от хранителния режим.

Всяка година, още с напъпването на кайсиевите дървета, те престават да консумират храна и единственото, което приемат е специална напитка, приготвена отвода и сушени кайсии.




Leave a reply