Здравословни ползи от коластрата

Коластрата била обект на  научни изследвания за първи път в края на ХVІІІ в.  Днес съществуват   стотици публикувани изследвания, описващи  ползите от коластрата от крави, като се започне от отлично здраве и благополучие и се стигне до върхови спортни постижения. Коластрата съдържа внушително количество критични за имунната система фактори, както и фактори на растежа и антитела, на които вашия организъм разчита, за да се бори с патогените, каквито са вируси, дрожди, гъбички, паразити и бактерии.

Съвременни научни изследвания доказват, че коластрата  подпомага поддържането на здрава имунна система по много начини, без да оказва отрицателни ефекти. Имунните фактори в коластрата изграждат и поддържат всички процеси, свързани с имунните функции. При редовно добавяне на коластра към храната, повечето хора съобщават за повишен имунитет – по-малко алергии, настинки и признаци на грип. Те също така забелязват, че когато настинат те се възстановяват много по-бързо и лесно.

Много от ефектите от факторите на растежа в коластрата се смятат за средство против остаряване. Младежките странични ефекти от приемането на коластра включват повече енергия, приповдигнато настроение, по-гладка кожа, намаляване на бръчките, по-добро храносмилане, балансиране на нивата на кръвната захар и намаляване на телесното тегло.

Коластрата подпомага повишаването нивата на хормоните на растежа и на инсулин-подобните фактор на растежа (IGF-1). Тя може да се приема  от всеки, който иска  по-добро здраве, повишена енергия и дълголетие. Подмладяването на нивата на човешкия хормон на растежа (hGH) е важно за поддържане на младо тяло – младежка жизненост, силна имунна система и добра работа на сърдечно-съдовата система.

Мажем да систематизираме и обобщим ползите от коластрата в тези няколко реда: Коластрата подсилва имунната система,  действа противогъбично, антибактериално и противовирусно, бори се с депресията и подобрява настроението, намалява алергичните реакции, нормализира  кръвната захар, подмладява кожата и мускулната тъкан, осигурява здравето на ставите и хрущяла, подпомага поддържането на здравословна стомашно-чревна флора, повишава издръжливостта и работоспособността.

Colimmuno-strong




Leave a reply