Здравословни ползи от коластрата
Коластрата била обект на научни изследвания за първи път в края на ХVІІІ в. Днес съществуват стотици публикувани изследвания, описващи ползите от коластрата от крави, като се започне от отлично здраве и благополучие и се стигне до върхови спортни постижения. Коластрата съдържа внушително количество критични за имунната система фактори, както и фактори на растежа и антитела, на които вашия организъм разчита, за да се бори с патогените, каквито са вируси, дрожди, гъбички, паразити и бактерии.
Съвременни научни изследвания доказват, че коластрата подпомага поддържането на здрава имунна система по много начини, без да оказва отрицателни ефекти. Имунните фактори в коластрата изграждат и поддържат всички процеси, свързани с имунните функции. При редовно добавяне на коластра към храната, повечето хора съобщават за повишен имунитет – по-малко алергии, настинки и признаци на грип. Те също така забелязват, че когато настинат те се възстановяват много по-бързо и лесно.
Много от ефектите от факторите на растежа в коластрата се смятат за средство против остаряване. Младежките странични ефекти от приемането на коластра включват повече енергия, приповдигнато настроение, по-гладка кожа, намаляване на бръчките, по-добро храносмилане, балансиране на нивата на кръвната захар и намаляване на телесното тегло.
Коластрата подпомага повишаването нивата на хормоните на растежа и на инсулин-подобните фактор на растежа (IGF-1). Тя може да се приема от всеки, който иска по-добро здраве, повишена енергия и дълголетие. Подмладяването на нивата на човешкия хормон на растежа (hGH) е важно за поддържане на младо тяло – младежка жизненост, силна имунна система и добра работа на сърдечно-съдовата система.
Мажем да систематизираме и обобщим ползите от коластрата в тези няколко реда: Коластрата подсилва имунната система, действа противогъбично, антибактериално и противовирусно, бори се с депресията и подобрява настроението, намалява алергичните реакции, нормализира кръвната захар, подмладява кожата и мускулната тъкан, осигурява здравето на ставите и хрущяла, подпомага поддържането на здравословна стомашно-чревна флора, повишава издръжливостта и работоспособността.
Най-коментирани